Till Karlskogas startsida

Filippas chef är 5 år gammal

Ung tjej sitter vid ett bord och ritar med barnen på förskolan

Filippa Nordkvist ritar med barnen

Filippa Nordkvist har spenderat sin feriepraktik på Prästkragens förskola i Karlskoga. Här har hon hängt med barnen in i deras värld full med krokodiler, rymd-dinosaurier och färgpennor.

Det har varit mycket lek under de veckor som Filippa varit på Prästkragen, men hon har också hjälpt till vid maten, plockat fram grejer till olika aktiviteter och tröstat när barnen skrapat sina knän.

För Filippa var valet av feriepraktikplats solklart – det var förskola hon ville vara på!

Jag kände att förskola skulle passa mig bra då jag älskar barn! Barn är enkla att hänga med och det är så himla kul att se dem glada, ler Filippa!

Men det har inte bara varit lek och skoj på praktiken, då barnen ibland kan bli lite osams. I och med detta har Filippa fått lära sig hantera konflikter mellan barnen på ett pedagogiskt sätt. Hon har också fått en större förståelse för yrket.

Jag kan nog tänka mig att jobba med detta framåt också. Jag tror att det hade varit väldigt kul. Men det är väldigt krävande. Man måste vara med hela tiden och man måste ha energi för att orka med. Men det är hur roligt som helst, verkligen, avslutar Filippa.

Bild från förskolan med spel i förgrunden och kök i bakgrunden

Linnéa Regber arbetar som barnskötare på Prästkragens förskola och har varit Filippas handledare under praktiken. När hon pratar om Filippa och det stöd som hon varit förstår man snabbt att hon verkligen uppskattat möjligheten att ta emot en feriepraktikant.

Vi skapar ett intresse genom att man får se hur det är inom förskolan - det kan ju vara framtida kollegor! Det är ju såklart också en hjälp för oss att ha extra vuxna som kan leka med barnen. Men framför allt så tycker barnen att det är kul, berättar Linnéa!

Hjälpte informationen på denna sida dig?