Till Karlskogas startsida

Ett sjukt kul jobb

Ung kvinna i undersköterskekläder tittar på en äldre kvinna.

Filippa Claesson

Feriepraktikanterna Agnes Andersson, Filippa Claesson och Fanny Nilsson har varit på Björklidens vårdboende där de fått vara med och förgylla vardagen för boendets hyresgäster.

Att ha feriepraktik på ett vårdboende kan innebära så många saker, men främst handlar det om att skapa en guldkant på hyresgästernas vardag. Det kan handla om att läsa tidningen ihop, ta en promenad där man kanske plockar lite blommor tillsammans, bakar och fixar fikastunder, har en härlig stund med manikyr och hårfix eller hjälper till med lunchen. Men framför allt, att ta chansen att samtala om hur det var att vara tonåring när hyresgästerna var unga!

Björkliden var förstahandsvalet för samtliga och Agnes, Filippa och Fanny är rörande överens om att de har haft väldigt roligt under sin feriepraktik.

Jag har bakat med dem – både sockerkaka och kladdkaka!

Det har varit kul att träffa dem äldre, lära känna dem och få prata med dem.

När jag gör feriearbete nästa år igen så kan jag tänka mig att komma tillbaka hit!

Tre unga tjejer i undersköterskekläder framför en rödrosa vägg

Agnes Andersson, Fanny Nilsson och Filippa Claesson

Detta med att man gärna kommer tillbaka till Björkliden efter att man haft feriepraktik är något som Ingela Sennerblom, bemanningsplanerare, vittnar om.

Vi ser att flera feriearbetare kommer tillbaka till oss efter att de fyllt 18 år och kan börja jobba som vikarier hos oss. Det tycker vi är roligt!

Hjälpte informationen på denna sida dig?