Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Ungdomsfullmäktige

Ungdomsfullmäktige är ett forum för unga att kunna påverka i kommunen. Vi jobbar för att unga i Karlskoga ska få en bättre vardag.

Allt arbete i Ungdomsfullmäktige görs på fritiden. Vi vill engagera oss i demokrati och politiska frågor och vill att ungdomars röster ska höras mer!

Organisation

Vi träffas, diskuterar och lyfter frågor som vi tycker är viktiga. Varannan månad är det gemensamma möten och utöver det ses vi i våra intressegrupper.

Uppdrag

Vi driver egna frågor och är med och gör massor med annat kul!

  • Åker på träffar med andra engagerade ungdomar
  • Arrangerar event
  • Återrapporterar politikerluncherna på kommunfullmäktige
  • Går på utbildningar och ger utbildning till andra ungdomar
  • Deltar på Drogfri skolavslutning

Bakgrund

2016 beslutades det i Karlskogas kommunfullmäktige att en viss summa pengar ska satsas för att bilda ett Ungdomsfullmäktige. Karlskogas förtroendevalda vill bjuda in kommunens ungdomar till att få blir mer delaktiga i vad som händer i kommunen.

Ungdomsfullmäktige bildades hösten 2017 genom skolval och då genomfördes även Karlskogas första val till Ungdomsfullmäktige. En projektplan togs fram över hur arbetet skulle formas. Planen sträckte sig över tre år och första året genomfördes endast skolval.

Alla ungdomar som går på högstadiet eller gymnasiet är välkomna att kandidera in till Ungdomsfullmäktige. Valen genomförs i september/oktober varje år.

Kontaktpolitiker

Under mandat året 18/19 fick vi utvalda kontaktpolitker från varje nämnd. Kontaktpolitikerna representerar endast sin nämnd och ska var en ingång åt oss gällande aktuella handlingar och frågor som rör deras nämnd. Vi har som mål att träffas och ha möten tillsammans med våra kontakpolitiker fyra gånger per mandat år (oktober- oktober).

Kontakta ungdomsfullmäktige

Ungdomsfullmäktige är ett forum som är till för att hjälpa till att höja ungdomars röster i Karlskoga kommun.

Vilka frågor tycker du att vi ska lyfta och arbeta med? Kom med dina förslag och idéer,  det kan vara allt från en tanke om ett event eller en viktigt fråga som du vet att vi ungdomar glömts bort i. Vad vill du vara med och påverka?

Här kan du lämna in förslag på olika frågor som du tycker ska lyftas i Ungdomsfullmäktige

Ungdomsfullmäktige är ett forum som är till för att hjälpa till att höja ungdomars röster i Karlskoga kommun. Här nedan kan du hjälpa oss med vilka frågor som du tycker att vi ska lyfta och arbeta med. Kom med dina förslag och idéer, det kan vara allt från en tanke om ett event eller en viktigt fråga som du vet att vi ungdomar glömts bort i.

Kontaktuppgifter - frivilligt
Om du önskar svar från oss uppge e-post
Kontaktuppgifter - frivilligt


Hjälpte informationen på denna sida dig?