Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

1 mars 2019 - Pressmeddelande

Gör Karlskoga ännu bättre
– nu införs Karlskogaförslag

Från och med den 1 mars kan alla karlskogabor delta i kommunens utveckling på ett helt nytt sätt via den digitala tjänsten Karlskogaförslag. Genom att lämna ett Karlskogaförslag kan kommunens medborgare vara med och påverka det som är viktigt för dem.

- Med hjälp av invånarnas idéer och engagemang kommer vi nu kunna göra Karlskoga kommun till en ännu lite bättre plats att bo och leva på, säger Anna Ragén, kommunfullmäktiges ordförande.

Karlskogaförslag ersätter medborgarförslag och fungerar på det stora hela ganska likt, förutom att det nu är lättare att lämna in ett förslag.

Ett Karlskogaförslag kan handla om alla de områden som kommunen ansvarar över. Det kan vara allt från skolmat, önskemål om ytterligare en skatepark till förslag på bättre gatubelysning - eller kanske resor till solen för personer boende på vård- och omsorgsboenden.

Ett förslag behöver få 50 röster inom 90 dagar för att gå det vidare till kommunfullmäktige för beslut och den som lämnat förslaget kan till exempel dela det i sociala medier för att samla röster.

- Har du en bra idé så skicka in den! säger Anna Ragén.

Personer som inte har tillgång till dator eller smart telefon kan få hjälp av kommunens Servicecenter, antingen genom att besöka dem på kommunhuset eller ta kontakt via telefon.

- Det är en viktig demokratifråga och en självklarhet att alla ska kunna delta säger, Anna Ragén,

Lämna Karlskogaförslag eller läs mer på karlskoga.se/karlskogaförslag. Det är också där du kommer kunna se de förslag som redan kommit in.

Uppdaterad 2019-03-01