Till Karlskogas startsida

Lötängen

Lötängen är ett vårdboende från 2004 för personer med en diagnostiserad demenssjukdom i olika stadier och har 80 lägenheter fördelat på två plan.

På Lötängen finns en caféverksamhet och gudstjänster anordnas varje månad. Sång och musikunderhållning förekommer regelbundet på Lötängen.

På varje avdelning ordnar personalen olika aktiviteter efter boendes förmåga och önskemål. Det är möjligt för personalen att ha med sig sina hundar till arbetet, vilket de boende uppskattar.

Vacker trädgård

På Lötängen finns en upplevelseträdgård som utnyttjas för promenader, trädgårdspyssel och annat trevligt. Som boende på Lötängens vårdboende erbjuds man som boende fot- och hårvård. Det finns även tillgång till bastu och bubbelbad.

Personal

Lötängen har fyra sjuksköterskor och en arbetsterapeut. Läkare kommer från vårdcentralen en gång i veckan. Läkaren gör även hembesök vid behov. Totalt finns cirka 80 personer som jobbar med omvårdnad på Lötängen.

Finska avdelningar

På Lötängens vård- och omsorgsboende finns två avdelningar med platser för finsktalande. Personalen här är tvåspråkig. Målet är att alla finsktalande ska få prata sitt modersmål och få möjlighet att behålla och utveckla sin kultur.

Möjlighet till fiber och wifi

Fibernät finns installerat på Lötängen vilket innebär att du som hyresgäst har
möjlighet att få tillgång till tjänster via fibernätet såsom internet, TV, telefoni, film, musik med mera. Läs mer i faktarutan nedan hur du beställer ett abonnemang.

Trådlöst internet, WIFI, finns i våra gemensamhetsutrymmen på Lötängen. För att koppla upp en egen enhet till gemensamt WIFI, sök efter nätverket KgaOpen och fråga personalen om aktuellt lösenord. Lösenordet ändras första veckan varje månad.

Kontaktuppgifter

Lövängen och Solängen

Besöksadress: Lötgatan 2

Sjöängen och Vallmoängen

Besöksadress: Spelgatan 6

Enhetschefer nås kontorstid via servicecenter.

Hjälpte informationen på denna sida dig?