Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Beroende och missbruk

Alkohol och droger

Alkohol och narkotika är exempel på olika droger. Med droger menas att det är något som är giftigt och som man kan bli påverkad och beroende av och i förlängningen att det är preparat som kan missbrukas.

Spelmissbruk

Om du har ett spelberoende kan du inte kontrollera ditt spelande om pengar och det påverkar relationer, ekonomi och arbete. Spelberoende räknas som ett psykiatriskt tillstånd på liknande sätt som alkohol- och narkotikasyndrom. Den som är spelberoende anser ofta att det enda sättet att skaffa pengar för att betala skulder är att spela mer. Det är vanligt att låna pengar för att kunna fortsätta spela.

Att vara beroende

Om man är beroende berusar man sig så mycket att kroppen vänjer sig vid att vara påverkad och det kan bli svårt att klara sig utan alkohol eller droger. Att vara beroende innebär att man inte längre kan styra över sitt drickande eller droganvändande.

Det finns hjälp att få

Det brukar vara svårt att erkänna missbruksproblem, både för sig själv och för andra. För de personer som ändå kan det, är det ett första steg mot att bli av med problemen. Karlskoga kommun erbjuder flera alternativ för dig som vill leva ett liv utan missbruk.

Vi har också ett anhörigprogram för dem som lever, eller har levt, nära missbruk.

Uppdaterad 2019-10-18
Kontakt

Öppenvård Tellus - hit kan den vända sig som upplever att de själva eller en anhörig har börjat få ett problematiskt förhållande till alkohol, droger, spel eller läkemedel.