Till Karlskogas startsida

Senior i Fokus

Senior i Fokus vänder sig till dig som är 65+. TIllsammans med andra seniorer får du testa olika typer av fysiska aktiviteter hos de lokala föreningarna på ett lustfyllt och kravlöst sätt.

Senior i Fokus sker i samverkan mellan Karlskoga kommun, RF-SISU Värmland, RF-SISU Örebro län och lokala föreningar och verksamheter.

I Senior i Fokus får du kunskap om fysisk träning och goda matvaning för äldre, samt andra viktiga delar som bidrar till att du ska kunna behålla en god hälsa. Du behöver inte ha några förkunskaper för att kunna delta. Den sociala gemenskapen är i centrum och det bjuds på fika vid varje träff.

Fysiska och sociala aktiviteter

En till två gånger i veckan under 12 veckor får du tillsammans med andra seniorer testa olika fysiska och sociala aktiviteter och lyssna till intressanta föreläsningar. Du får även möjlighet att samtala med din grupp om det du tagit del av. Du möts alltid av din gruppledare på alla aktiviteter. Vid varje tillfälle kommer du att mötas av våra gruppledare.

Aktiviteterna hålls på olika platser i kommunen, exempelvis idrottsplatser eller kommunens lokaler, både inomhus och utomhus. Du som deltagare ska kunna ta dig till dessa olika platser eller ta eget initiativ till samåkning med annan deltagare.

Två preioder om året

Senior i Fokus sker i två grupper per år. Insatsen startar vecka 38 under hösten och vecka 9 under våren.

Kostnadsfritt

Senior i Fokus är kostnadsfritt och du får dessutom en fin t-shirt.

Begränsat antal platser

För att Senior i Fokus ska bli så bra som möjligt för dig som deltar så har vi begränsat till 17 platser. Vid stort intresse kan vi komma att kontakta dig med frågor för att få med dem som i första hand är i behov av insatsen. Vi meddelar dig om du har fått en plats.

Intresseanmälan

Låter senior i fokus som något för dig? För frågor och anmälan vänligen kontakta:
Magdalena Åsgärde på RF-SISU
Telefon: 019-17 55 34
E-post: magdalena.asgarde@rfsisu.se

Webbformulär för intresseanmälan till Senior i Foku Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.s

Hjälpte informationen på denna sida dig?