Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Om Karlskoga

Arkitekterna slogs om att få komma till Karlskoga och bygga staden på 40- och 50-talet. Därför finns det många fina byggnader och lite av en storstadskänsla i vår stad som har en helt perfekt storlek! Närhet till allt och samtidigt ett bra utbud.

Karlskoga är en växande stad både som handelscentrum och bostadsort. 2020 låg befolkningsiffran på strax över 30 000, men målet är att staden skall växa till 32 000 innevånare och att målet ska vara uppnått 2025. Vi som bor här är riktiga livsnjutare och har gjort det enkelt för oss när vi har skapat världens bästa rekreationsområde på Näset, fem minuter från torget. Där har vi badplats, promenadstråk, båtar, golfbana, badhus, restauranger, hotell, café, ställplats för husbilar med gratis wifi och en skateboardpark.

Från småstadsidyll till citypuls

Karskoga ligger precis mitt emellan, inom 30 mils radie finns Oslo, Stockholm och Göteborg. Om du vill bo på landet och jobba i Örebro eller i någon av de andra större orterna i regionen så är det inga problem. Du behöver inte pendla bort ditt liv! Vi har många mindre orter och byar där du kan hitta ditt drömboende – bara ett fåtal minuter från jobbet eller nöjeslivet mitt i Örebro.

Staden som sjuder av liv

Karskoga är av tradition en riktig evenemangsstad, med sitt läge och rika föreningsliv är staden perfekt för mängder av olika evenemang.

Hjälpte informationen på denna sida dig?