Till Karlskogas startsida

Om Karlskoga

Välkommen till staden med den vackra naturen, familjära atmosfären och det välmående näringslivet. I Karlskoga bor, lever och verkar vi tillsammans – för livet här.

Karlskoga är en växande stad både som handelscentrum och bostadsort. 2022 låg befolkningssiffran på strax över 30 500, och målet är att staden ska växa till 32 000 invånare år 2025.

I Karlskoga är det enkelt att mötas, leva och må bra. Vi har många platser där den värmländska naturen möter nöjen och roliga aktiviteter. Som på strandområdet Näset, till exempel. Här finns badplats, lättillgängliga promenadstråk, bangolf, badhus, restauranger, hotell, café, ställplats för husbilar med gratis wifi och en skateboardpark.

Från småstadsidyll till citypuls

Karlskoga ligger bra placerat i landet där bland annat Oslo, Stockholm, Göteborg och populära fjälldestinationer finns inom en 30-milsradie. Om du vill bo på landet och jobba i Örebro eller Karlstad, eller i någon annan stad i närheten, finns goda pendlingsmöjligheter genom både E18 och en tågstation 15 minuter bort. I kommunen finns många mindre samhällen och byar där du kan hitta ditt drömboende – bara ett fåtal minuter från jobbet eller nöjeslivet.

Staden som sjuder av liv

Karlskoga är av tradition en riktig evenemangsstad. Med sitt läge och rika föreningsliv är staden perfekt för mängder av olika evenemang, året runt. Kommunen blev 2021 utsedd till årets föreningsvänligaste stad av Sveriges Föreningar.

Allmänna lokala ordningsföreskrifter för Karlskoga kommun

På den här sidan kan du ta del av de allmänna lokala ordningsföreskrifterna som gäller för Karlskoga kommun. Du kan läsa dem i sin helhet under Läs mer.

Hjälpte informationen på denna sida dig?