Till Karlskogas startsida

Starta företag

Som nyföretagare kan det vara mycket att hålla reda på. Så här har vi samlat länkar till företag och organisationer som kan hjälpa dig att komma igång.

Almi Mälardalen

För att lyckas med en satsning behövs det ofta mer än en stark vilja och en god affärsidé. I många fall behövs det också kapital. På Almi finns kunskap om företagande och olika typer av lån. Oavsett vilken satsning du står inför, kontakta gärna Almi Mälardalen.

Företag i hela landet har möjlighet att söka regionala företagsstöd för exempelvis konsulthjälp eller investeringar från Tillväxtverket eller den aktuella regionen/länsstyrelsen.

ALMI, almi.se Länk till annan webbplats.

Arbetsförmedlingen

Om du är arbetssökande och ska starta nytt företag så finns möjligheten att få stöd från Arbetsförmedlingen, så kallat ”stöd till start av näringsverksamhet”. Det är det som ofta kallas för starta eget-bidrag. Stödet innebär att du får bidrag en tid när ditt företag är nystartat som hjälper dig att försörja dig. Det är Arbetsförmedlingen som avgör
om du kan få bidraget.

Starta eget, arbetsformedlingen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Guider och verktyg

På Tillväxtverkets sida för guider och verktyg hittar du nyttig information om lagar och regler, smarta tjänster, checklistor och praktiska tips.

Guider och verktyg, tillvaxtverket.se Länk till annan webbplats.

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. NyföretagarCentrum hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande.

NyföretagarCentrum Närke (nyforetagarcentrum.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillväxtverket

För dig som ska starta ett nytt företag eller behöver delfinansiera investeringar eller lönekostnader. Stödet ges för investeringar i till exempel byggnader, maskiner, lönekostnader till följd av en investering, utbildning och/eller konsulttjänster. Gäller enbart vissa geografiska områden, främst i norr. Delfinansiering med högst 50 procent. Ansökan sker löpande.

Tillväxtverket - regionalt investeringsstöd Länk till annan webbplats.

Verksamt

På webbplatsen Verksamt samlar myndigheterna Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information, verktyg och e-tjänster som du som företagare eller blivande företagare har nytta av. Du kan få hjälp och tips om att starta, driva och utveckla ditt företagande.

Verksamt.se Länk till annan webbplats.

Vinnova

På Vinnova kan man se alla erbjudanden och finansiering för olika typer av forsknings- och innovationsprojekt som bidrar till att stärka Sveriges innovationsförmåga.

Vinnova - Forskning- & innovationsfinansiering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på denna sida dig?