Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Mårbacka

Mårbacka förskola ligger i området Ekeby i närheten av CLL/SFI och Boda Borg. Vi prioriterar utevistelse högt i vår verksamhet och utnyttjar de många varierade och vackra miljöerna vi har tillgång till.

Hos oss på Mårbacka förskola finns 38 platser uppdelat på en avdelning för yngre barn och en avdelning för äldre barn. Vi är sju pedagoger på förskolan.

Vi har en vacker utemiljö med många träd och buskar, stora gräsytor, en kulle och möjligheter för barnen att cykla. Utevistelse är något vi prioriterar högt i vår verksamhet.

På Mårbacka arbetar vi utifrån vår värdegrund och våra kommunala och nationella styrdokument.

Sjukanmälan eller annan frånvaro

Sjukanmälan eller annan frånvaro görs via telefon, gärna före klockan 07.15. Det går också bra att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare eller skicka ett sms till vårt mobilnummer när vi har stängt.

Om vi inte hör något, räknar vi med att barnet har fortsatt frånvaro. Vi vill gärna att ni ringer och meddelar när barnet kommer tillbaka till förskolan. Detta på grund av att matbeställningar och eventuell vikariebokning ska bli rätt.

Introduktion i förskolan

Barn och vårdnadshavare erbjuds en god introduktion i förskolan. Under introduktionsperioden är vårdnadshavare aktiva deltagare och får möjlighet att lära känna förskolan och dess pedagoger på ett trygg och lugnt sätt. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnet ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen.

Introduktionsperioden anpassas i samråd med personal och vårdnadshavare utifrån barnets behov vilket innebär att exempelvis längden kan variera. Efter introduktionsperioden genomförs ett uppföljningssamtal med möjlighet till dialog om barnets trivsel, utveckling och lärande.

Mer information om hur introduktionen genomförs erhålls av respektive förskola.

Kontaktuppgifter

E-post: marbacka@karlskoga.se

Telefonnummer
Avdelning 1: 0586-610 66

Avdelning 2: 0586-610 65

Mobilnummer: 070-416 10 65 (endast för sms vid frånvaroanmälan)

Besöksadress:
Gösta Berlings väg

Namn: Madelen Handell

Titel: Rektor förskola

E-post: madelen.handell@karlskoga.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?