Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Konststipendium

Stiftelsen Karlskoga kommuns konststipendium till Alfred Nobels minne har delats ut sedan 1996 och har företrädesvis inriktning mot grafik. Stipendiet vänder sig till yrkesverksamma konstnärer.

Stipendiet delas ut av kultur- och föreningsnämnden på Nobeldagen den 10 december. Stipendiesumman uppgår till 20.000 kr samt ger möjlighet för stipendiaten att ställa ut i Karlskoga Konsthall. Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och foton av 10 aktuella verk som sökande vill åberopa.

Ansökan är öppen under perioden 1 juni till 30 september och görs digitalt på hemsidan www.konstpool.se

För frågor rörande stipendiet ges via konstpool.se

2020 års stipendiat

Stiftelsen Karlskoga kommuns konststipendiat till Alfred Nobels minne har i år delats ut till Ingela Svensson.

Stipendiet delades ut på Nobeldagen den 10 december 2020. I år kunde inte ceremonin genomföras på Alfred Nobels Björkborn utan fick i stället ske i digital form. Margareta Rosberg, ordförande för kultur och föreningsnämnden samt Siv Björk Kjellgren, vice ordförande delade ut stipendiet.

Juryns motivering är:

Stipendiet tilldelas Ingela Svensson för hennes uppriktiga konstnärliga ambition och lekfulla bildspråk. Ingelas säkra hand visar på både teknisk skicklighet och nyfikenhet i grafiken. Med både allvar och humor bjuder hon in till en värld som väcker tankar om livet och den gåtfulla människan.

Mars 2022 ställer stipendiaten Ingela Svensson ut i Karlskoga konsthall.

Hjälpte informationen på denna sida dig?