Till Karlskogas startsida

Drönare

Karlskoga kommun använder sig av drönare vid fotografering av vyer från luften. De bilder som tas med drönaren används som ett komplement till de bilder vi tar från marken med en vanlig systemkamera. Bilderna eller filmerna används uteslutande inom kommunens verksamhet och säljs inte till någon extern kund.

Dokumentationsverktyg

Användningsområdet för bilder och filmer från drönaren är stort, men används framförallt som arbetsmaterial för att kunna ta bättre beslut i ett visst ärende, marknadsföring av kommunen, som grund för illustrationer och dokumentation vid vägarbeten. Bilderna kan även användas istället för traditionella inmätningar - ett område som ännu är outforskat hos oss.

Flygning över kommunala verksamheter

Karlskoga kommun flyger löpande med drönare i olika områden i Karlskoga för att dokumentera olika kommunala verksamheter. Karlskoga kommun följer gällande lagar och regelverk för drönarflygning och håller oss ständigt uppdaterade vid förändringar av riktlinjer. Vid ytterligare funderingar om dessa hänvisar vi er till Transportstyrelsens hemsida.

Till Transportstyrelsens hemsida Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sida dig?