Till Karlskogas startsida

Naturreservat och vandringsleder

Två personer som går på en vandringsled i skogen med en liten sjö bredvid.

Att få vandra på slingriga stigar genom vacker natur, grilla en korv vid en grillplats, beundra den fina utsikten vid en sjö eller bara sitta ner och njuta av vad naturen har att ge. Den möjligheten är verkligen en förmån att värna om och det gör vi här i Karlskoga.

Friluftsområdet Lunnedet och Knappfors slussar är både ett rekreationsområde och ett besöksmål med badplatser, vandringsleder, en tillgänglighetsanpassad promenadstig, båtiläggningsplats, gästbrygga, restaurang, café och camping. I området finns det dessutom en bergsmansgård från 1700-talet som idag används som servering.

Tio sjöars led har en av Skandinaviens största flyttblock, och längs Åsjöleden vid Knappfors finner du den gamla eken där Hertig Carl i mitten av 1500-talet skar in sitt namn när han namngav Karlskoga. Åsjöleden på hela 26 kilometer går från Knappedet vid Lunnedet i Karlskoga till Lårhöjden nordost om Storfors.

Den 13 kilometer långa Lunnedsleden bjuder på flera fina rastplatser med möjlighet att grilla. Vid rastplatsen Knappedshöjden kan du njuta av vyn över hela södra delen av Bergslagskanalens sjösystem.

I Bullerdalens naturreservat i östra Karlskoga kan du uppleva en 10 till 20 meters djup bäckravin och fantastisk natur.

Hjälpte informationen på denna sida dig?