Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Folkhälsokonferens 2019
HandlingsKRAFT! För ökad hjärnstyrka

Rekordmånga, hela 200 deltagare, kom till den 16:e folkhälsokonferensen i ordningen. Årets konferens handlade om psykisk hälsa och temat för dagen var handlingskraft för ökad hjärnstyrka.

Dagen syftade till att skapa förutsättningar för ett fördjupat arbete för att stärka psykisk hälsa. Ett tema som var tydligt i programmet under hela dagen.

Lokalt arbete inom psykisk hälsa

Konferensdagen inleddes med en guide om det lokala arbetet inom psykisk hälsa. Örebro läns idrottsförbund presenterade sin verksamhet, utbildarna i Första hjälpen (MHFA) berättade om sitt arbete med att stärka kunskap om psykisk ohälsa samt öka modet att våga fråga, första linjens samarbete mellan Karlskoga kommun och Region Örebro län redovisades och årets genomförda ungdomsform för Karlskoga Degerfors högstadieelever presenterades.

Föreläsningar

Deltagarna fick ta del av ytterligare tre varierande och intressanta föreläsare i ämnet psykisk hälsa under dagen. Sofia Kvist Lindholm, fil dr. och lektor på Linköpingsuniversitetet, gav en nyanserad bild av ungdomarnas psykiska hälsa. Susanne Rolfner Suvanto, verksamhetsansvarig Omvårdnadsinstitutet, snällaktivist, föreläste om äldres hälsa och att det är aldrig för sent att må bra. Anna Bennich, psykolog, pratade om oönskad ensamhet och att du inte är ensam om att känna dig ensam.

Uppdaterad 2020-04-08