Stäng
Logga för Möckelngymnasiet

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram för dig som till exempel vill arbeta med produktframställning och svetsning inom teknisk industri. Här får du möjlighet att med modern datateknik omsätta modeller till verkliga produkter av hög kvalitet.

Sista ansökningsdag för läsåret 2022/2023 är den 15 februari 2022.

Inriktningar

  • Produkt- och maskinteknik
  • Svetsteknik

Exempel på yrken

  • CNC-operatör
  • Svetsare
  • Montör
  • Processoperatör
  •  Reparatör

Läs mer om programmet

Det kommer i framtiden att vara en fortsatt efterfrågan på industritekniker inom områden som driftssäkerhet, produkt-, maskin- och svetsteknik, både i Sverige och i andra länder. Utbildningen på industritekniska programmet har ett stort inslag av praktiskt arbete, blandat med teoretiska baskunskaper. Att utveckla förmågan att vara nytänkande och se möjligheter är ett givet inslag i utbildningen. Du får lära dig att använda olika typer av industriteknisk utrustning, bearbeta material och kvalitetssäkra resultatet. Du lär dig de moment som en produktionsprocess består av och får insikt om råvaror, energi och miljö.

Börja jobba direkt

Industritekniska programmet gör dig redo för arbetslivet direkt efter gymnasiet. Väljer du att läsa vidare efter gymnasiet är karriärvägarna många inom det industritekniska området, som exempel kan nämnas maskiningenjör, produktionstekniker, produktionsplanerare, teknisk säljare, konstruktör och produktionschef.

Högskolebehörighet

Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet är det viktigt att planera dina studier. Be din studie- och yrkesvägledare om hjälp med vilka kurser du behöver läsa.

Inriktningar

Produkt- och maskinteknik

Inriktningen lär dig hantera industriell utrustning och bearbeta olika material i maskiner, med mycket hög noggrannhet. Efter gymnasiet kan du arbeta som maskinoperatör, men också inom design, konstruktion och produktion.

Svetsteknik

Du lär dig olika tekniker och arbetsmoment för att svetsa och bearbeta plåt.

Kan kombineras med elitidrottsutbildning (NIU): Ishockey

Följ oss på på instagram: @in_plat_svets_mockeln Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Poängplaner:

Teknikcollege

Industritekniska programmet är certifierat Teknikcollege, vilket ges till utbildningar av hög kvalité som uppfyller vissa kriterier. Det innebär också ett nära samarbetet med det lokala näringslivet som aktivt deltar i undervisningen. Några företag som är engagerade i utbildningen är BAE Systems, Outokumpu, Partnertech, Deform, SAAB Group, Bharat Forge, Br. Axelssons Plåtslageri, Karlskoga CNC Quality med flera.

Vill du veta mer?