Till Möckelngymnasiets startsida

Ledighet

Under ett läsår har du flera skollov och semesterresor ska i första hand ske då. Ibland behöver man vara ledig utanför skolloven och då ska du ansöka om ledighet till skolan.

Eleven kan beviljas ledigt från skolarbetet upp till tre dagar av mentor. Längre tid ska beviljas av rektor. Fullständigt ifylld ansökan lämnas i ett exemplar till mentor eller rektor senast en vecka före ledigheten.

Ansökan om ledighet ska alltid lämnas in för:

  • Uppkörning, halkkörning och "Riskettan-utbildningen"

I övrigt beviljas elev ledigt från skolarbetet restriktivt och endast om särskilda skäl föreligger.

Elever på RL-programmet betalar själv faecesprov efter utlandsvistelse om resan sker utanför fastlagda lov.

Det är elevs och målsmans ansvar att kontakta mentor och respektive lärare för att ta reda på vilka lektioner du missar under din ledighet och gör en planering med respektive lärare. Gör upp med lärarna vad du behöver läsa på egen hand, om ni har prov under din ledighet och så vidare.

Hoppsan! Här saknas dokument.

Just nu håller vi på att göra karlskoga.se mer tillgängligt så att vår information enkelt kan läsas av alla människor i samhället. Det gör att under en period kommer vissa dokument och blanketter att vara borttagna från vår webbplats, i väntan på att de tillgänglighetsanpassas enligt Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Om du behöver hjälp med en ansökan eller med att få ut information kan du så länge kontakta servicecenter på info@karlskoga.se eller 0586‑610 00.

Hjälpte informationen på denna sida dig?