Stäng
Logga för Möckelngymnasiet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Gillar du att jobba med service och försäljning? Funderar du på att starta eget företag? Vill du snabbt börja jobba i en framtidsbransch? Då är försäljnings- och serviceprogrammet något för dig.

Sista ansökningsdag för läsåret 2022/2023 är den 15 februari 2022.

Exempel på yrken

  • Butiks- och företagssäljare
  • Marknadsföring
  • Inköp
  • Logistik
  • Kundservice
  • Näthandel

Läs mer om programmet

Försäljnings- och serviceprogrammet är en utbildning som varvar både teori och praktik. Här får du kunskaper om hur man utifrån kundens behov arbetar effektivt med att erbjuda rätt varor och tjänster. Du får lära dig hur man gör bra inköp och hur försäljning sker på ett serviceinriktat sätt såväl ”öga mot öga” som via internet. Du får också jobba med reklam och varuvisningar. I årskurs 3 kommer du att vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) två dagar i veckan och i skolan tre dagar.

Försäljning och service är framtiden

Både internationellt och inom Sverige handlar vi allt mer med såväl varor som tjänster. Det finns många små företag och stora kedjor som är verksamma inom handel och service. På de flesta arbetsplatser finns arbetsuppgifter inom försäljning, marknadsföring och administration. Detta får du möjlighet att prova på under din APL och många av programmets elever har genom åren fått jobb på sina APL-platser. Genom att välja till några kurser kan du även få högskolebehörighet. Svenska 2 är obligatorisk kurs på programmet.

Entreprenörskap och eget företagande

Under utbildningen får du också kunskap om hur man startar och driver företag. Vi samarbetar med Ung Företagsamhet och detta ger dig möjlighet att driva ett eget UF-företag.

Vill du veta mer?