Stäng
Logga för Möckelngymnasiet

Text

På Möckelngymnasiet kan du satsa på din idrott samtidigt som du studerar. Vi har idrottsutbildning på elitnivå inom ishockey. Om du utövar någon annan sport kan du utvecklas genom idrottsspecialisering, vilket ger dig möjlighet att träna på skoltid.

Idrottsspecialisering för alla idrotter

Ishockey är kul och stort i Karlskoga - men de är inte de enda sporterna här i världen. Om du håller på med någon annan idrott i en förening, så är Möckelngymnasiet ändå ett smart val om du vill ägna dig lite mer seriöst åt träningen. På Möckelngymnasiet kan du läsa mer idrott och två träningspass i veckan ingår i utbildningen. Det ena passet sker under skoltid. Det andra passet gör du i din förening utifrån ett träningsprogram som du planerar tillsammans med din idrottslärare, passet får du tillgodoräkna dig i schemat.

Du kan i Karlskoga läsa idrottspecialisering som individuellt val inom samtliga program och du kan välja specialisering inom vilken idrott du än utövar.

NIU- Elitidrottsutbildning

Möckelngymnasiet är certifierat som nationellt elitgymnasium inom ishockey. Här finns språngbrädan till spel på nationell elitnivå eller kanske till och med mot ett proffsliv utomlands. Som Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) får vi god stöttning från Svenska Ishockeyförbundet som står som garant för den sportsliga kvalitén.

Ishockey (BIK Karlskoga)

För ishockeyspelare med höga ambitioner erbjuder Möckelngymnasiet en högkvalitativ idrottsutbildning i en trygg miljö på en lagom stor skola och med ett elitlag i stan. Vi har bra tränare/instruktörer och erfarenheten visar att man som hockeyelev på Möckelngymnasiet har stor möjlighet att nå A-laget redan under studietiden. BIK Karlskoga är också klubben som står bakom utbildningen och som elev får du även tillgång till professionell support när det gäller materiell, medicinsk och kurativ service. Alla förutsättningar för en positiv utveckling som hockeyspelare finns här.

Du söker plats på elithockeygymnasiet via www.swehockey.se eller www.bikkarlskoga.se senast 1 december. Det gymnasieprogram du vill gå söker du som vanligt via Gymnasieintagningen i Örebro län.

Valbara program:

Mer information:länk till annan webbplats