Stäng
Logga för Möckelngymnasiet

Text

På Möckelngymnasiet kan du satsa på din idrott samtidigt som du studerar. Vi har idrottsutbildning på elitnivå inom ishockey. En nyhet från och med läsåret 2022/2023 är att vi även erbjuder lokal idrottsutbildning med inriktning fotboll. Om du utövar någon annan sport kan du utvecklas genom idrottsspecialisering, vilket ger dig möjlighet att träna på skoltid.

NIU - Elitidrottsutbildning (ishockey)

Möckelngymnasiet är certifierat som nationellt elitgymnasium (NIU) inom ishockey. Under din gymnasietid har du möjlighet att kombinera studier med en elitsatsning. Här finns språngbrädan till spel på nationell elitnivå och kanske till och med mot ett proffsliv utomlands.

Som nationellt godkänd idrottsutbildning får vi god stöttning från Svenska Ishockeyförbundet som står som garant för den sportsliga kvalitén.

Ishockey (BIK Karlskoga)

För ishockeyspelare med höga ambitioner erbjuder Möckelngymnasiet en högkvalitativ idrottsutbildning i en trygg miljö på en lagom stor skola och med ett elitlag i stan. Vi har bra tränare/instruktörer och erfarenheten visar att man som hockeyelev på Möckelngymnasiet har stor möjlighet att nå A-laget redan under studietiden. BIK Karlskoga är också klubben som står bakom utbildningen och som elev får du även tillgång till professionell support när det gäller materiell, medicinsk och kurativ service. Alla förutsättningar för en positiv utveckling som hockeyspelare finns här.

Du söker plats på elithockeygymnasiet via www.swehockey.se eller www.bikkarlskoga.se senast 1 december. Det gymnasieprogram du vill gå söker du som vanligt via Gymnasieintagningen i Örebro län.

Valbara program:

Mer information:

Lokalt hockeygymnasium (LIU)

Hos oss kan du också spela hockey inom certifieringen lokal idrottsutbildning (LIU). Idrottandet kan kombineras med alla våra program. Du gör detta val i Dexter när du söker till gymnasiet.

Lokal idrottsutbildning - inriktning fotboll (LIU)

Väljer du boll hellre än puck? Då kan du istället kombinera dina gymnasiestudier med fotboll. (Denna inriktning kan dock inte väljas av dig som vill gå Fordons- och transportprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet). Du får under gymnasietiden träna på skoltid under ledning av utbildade och meriterade lärare och tränare. Fokus är att göra dig till en bättre spelare, såväl tekniskt som taktiskt. Du kommer också få lära dig om kostens betydelse för dig som spelare.

Skolan har ett upparbetat samarbete med föreningarna Rävåsens IK och Karlskoga Ungdom, men du kan söka LIU fotboll även om du tillhör en annan fotbollsförening. Du gör valet LIU fotboll i Dexter när du söker till gymnasiet.

Idrottsspecialisering för alla idrotter

Ishockey och fotboll är kul och stora sporter i Karlskoga - men de är inte de enda sporterna här i världen. Om du håller på med någon annan idrott i en förening eller har hittat intresset kring gymträning, så är Möckelngymnasiet ändå ett smart val om du vill ägna dig lite mer seriöst åt träningen. På Möckelngymnasiet kan du välja idrottsspecialisering redan från årskurs ett. Två träningspass i veckan ingår då i utbildningen. En viss del av träningen är förlagd på skoltid, och en viss del gör du i din förening utifrån ett träningsprogram som du planerar tillsammans med din idrottslärare. Genom detta kommer du få utvecklas både i din idrott men också lära dig mer om träning och utveckla din allsidighet.

Du kan på Möckelngymnasiet läsa idrottspecialisering inom samtliga program och du kan välja specialisering inom vilken idrott du än utövar. Du gör valet genom att lägga till idrottsspecialisering i Dexter när du söker till gymnasiet.