Till Möckelngymnasiets startsida

Text

På Möckelngymnasiet kan du satsa på din idrott samtidigt som du studerar. Vi har idrottsutbildning på elitnivå inom ishockey. En nyhet från och med läsåret 2022/2023 är att vi även erbjuder lokal idrottsutbildning med inriktning fotboll. Om du utövar någon annan sport kan du utvecklas genom idrottsspecialisering, vilket ger dig möjlighet att träna på skoltid.

NIU - Elitidrottsutbildning (ishockey)

Möckelngymnasiet är certifierat som nationellt elitgymnasium (NIU) inom ishockey. Under din gymnasietid har du möjlighet att kombinera studier med en elitsatsning. Här finns språngbrädan till spel på nationell elitnivå och kanske till och med mot ett proffsliv utomlands.

Som nationellt godkänd idrottsutbildning får vi god stöttning från Svenska Ishockeyförbundet som står som garant för den sportsliga kvalitén.

Ishockey (BIK Karlskoga)

För ishockeyspelare med höga ambitioner erbjuder Möckelngymnasiet en högkvalitativ idrottsutbildning i en trygg miljö på en lagom stor skola och med ett elitlag i stan. Vi har bra tränare/instruktörer och erfarenheten visar att man som hockeyelev på Möckelngymnasiet har stor möjlighet att nå A-laget redan under studietiden. BIK Karlskoga är också klubben som står bakom utbildningen och som elev får du även tillgång till professionell support när det gäller materiell, medicinsk och kurativ service. Alla förutsättningar för en positiv utveckling som hockeyspelare finns här.

Du söker plats på elithockeygymnasiet via www.swehockey.se eller www.bikkarlskoga.se senast 1 december. Det gymnasieprogram du vill gå söker du som vanligt via Gymnasieintagningen i Örebro län.

Valbara program

Mer information

Lokalt hockeygymnasium (LIU)

Hos oss kan du också spela hockey inom certifieringen lokal idrottsutbildning (LIU). Du får ett idrottsanpassat schema, vilket möjliggör en del egen träning på morgontid eller eftermiddag. Idrottandet kan kombineras med alla våra program. Du gör detta val i Dexter när du söker till gymnasiet samt fyller i formuläret, se nedan under ansökan till LIU.

Ansökan till LIU

Ansök till LIU genom att söka till något av våra program på Dexter.

Här gör du din ansökan på Dexter. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor? Kontakta våra studie- och yrkesvägledare: syvmockelngymnasiet@karlskoga.se

Idrottsspecialisering för alla idrotter

Ishockey är kul och en stor sport i Karlskoga - men de är inte den enda sporten här i världen. Om du håller på med någon annan idrott i en förening eller har hittat intresset kring gymträning, så är Möckelngymnasiet ändå ett smart val om du vill ägna dig lite mer seriöst åt träningen. På Möckelngymnasiet kan du välja idrottsspecialisering redan från årskurs ett. Två träningspass i veckan ingår då i utbildningen. En viss del av träningen är förlagd på skoltid, och en viss del gör du i din förening utifrån ett träningsprogram som du planerar tillsammans med din idrottslärare. Genom detta kommer du få utvecklas både i din idrott men också lära dig mer om träning och utveckla din allsidighet.

Du kan på Möckelngymnasiet läsa idrottspecialisering inom samtliga program och du kan välja specialisering inom vilken idrott du än utövar. Du gör valet genom att lägga till idrottsspecialisering i Dexter när du söker till gymnasiet.