Stäng
Logga för Möckelngymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du naturorienterande ämnen som biologi, fysik och kemi? Är du en teoretiker som även gillar experiment och laborationer? Då ska du välja naturvetenskapsprogrammet. Här får du den bredaste högskolebehörigheten och en utmärkt grund för vidare studier.

Sista ansökningsdag för läsåret 2022/2023 är den 15 februari 2022.

Inriktningar

  • Naturvetenskap

Exempel på yrken

  • Läkare
  • Forskare
  • Ingenjör
  • Lärare

Läs mer om programmet

På naturvetenskapsprogrammet får du kunskap om hur naturen fungerar och hänger samman, vilka livsvillkor som finns, olika kemiska processer och fysikaliska fenomen. Mycket av utbildningen består av en mix mellan teori, experiment, laborationer och fältstudier.

Matematik är ett centralt ämne i Naturvetenskapsprogrammet och ett mycket viktigt hjälpmedel både när det gäller modeller och analyser. Programmet ger dig även en inblick i hur naturvetenskapens idéer och teorier har utvecklats genom åren. En annan viktig del i utbildningen är att lära sig argumentera och uttrycka sina tankar och idéer om naturvetenskap och matematik i både tal och skrift.

Vi erbjuder naturvetenskapsprogrammets inriktning Naturvetenskap med fokus på biologi, fysik, kemi och matematik. Som programfördjupning har varje elev möjlighet att själv välja intresseområde - naturvetenskaplig specialisering kemi eller bioteknik.

Efter studenten kan du söka fritt bland alla högskoleutbildningar och du kan bli i stort sett vad du vill, till exempel läkare, lärare, kemist, arkitekt, journalist eller civilingenjör.

Kan kombineras med elitidrottsutbildning (NIU): Ishockey

Poängplaner:

Naturvetenskapsprogrammet 23-24 Pdf, 80.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer?