Till Möckelngymnasiets startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Busskort för gymnasieelever

Snart är det dags för skolstart. Alla elever som har längre än 6 kilometer till sin gymnasieskola och behöver busskort måste ansöka om busskort snarast möjligt. Vill du ansöka om busskort gör du det via e-tjänsten som du hittar längre ner på sidan. Detta gäller alla elever oavsett årskurs 1, 2 eller 3. För varje nytt läsår behöver en ny ansökan göras.

Busskorten för gymnasieeleverna delas ut på gymnasieskolorna vid skolstart, förutom elever på skolor i Kristinehamn som får hämta sina busskort på Möckelngymnasiet i Karlskoga.

Elever som börjar årskurs 2 eller 3 kan åka med sitt gymnasiekort från tidigare läsår under de första två veckorna. De elever som börjar i årskurs 1 får skriva ut ett färdbevis från Dexter (Gymnasieantagningen) och visa upp för busschauffören vid resa. Detta gäller första veckan.

För de elever som studerar i Karlstad och beviljas busskort får kort på Värmlandstrafiken för det aktuella läsåret. Kortet hämtas på skolkontoret i Karlskoga kommun.

Elever från Degerfors kommun behöver inte göra ansökan och alla elever folkbokförda i Degerfors kommun tilldelas busskort första skoldagen på Möckelngymnasiet av sin mentor.

Elever från Storfors kommun ansöker och får sitt busskort av Storfors kommun.

Elever från Kristinehamns kommun ansöker och får sitt busskort av Kristinehamns kommun.

Elever från Örebro kommun ansöker och får sitt busskort av Kristinehamns kommun.