Till Möckelngymnasiets startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Öppet hus – en bra möjlighet att bli tryggare i ditt gymnasieval

Två elever står vid ett bord och pratar om vård- och omsorgsprogrammet

Under onsdagskvällen öppnade vi upp våra dörrar för läsårets första Öppet hus. Den röda mattan var utrullad och elever, lärare och skolpersonal stod redo att möta upp kommande gymnasieelever.

Mellan klockan 17 och 19 fanns det möjlighet att besöka oss för att se sig omkring i våra lokaler. Både klassrum och yrkessalar stod öppna där elever från olika program var redo att ta emot besökarna.

Entrén fylldes med förväntansfulla besökare redan innan klockan fem. Vissa kom dit med sina kompisar, andra hade med sig sina syskon som tidigare varit elever på Möckelngymnasiet och andra kom dit med sina vårdnadshavare.

Vad ska jag tänka på när jag gör mitt gymnasieval?

Målet med Öppet hus är att elever från årskurs 9 ska bli tryggare i sitt gymnasieval och få en bild av vår skola.

Att välja vad man ska läsa på gymnasiet är inte alltid lätt. Därför bad vi våra elever ge sina bästa tips, vad de tycker att man ska tänka på när man gör sitt gymnasieval. Wilma och Linnéa läser Vård- och omsorgsprogrammet och tycker det allra viktigaste är att välja det man själv känner att man vill göra.

Gör inte val efter vad dina kompisar kommer välja, det är jätteviktigt att du väljer vad du själv känner. Följ ditt hjärta och ställ dig frågan ”Är det här något jag kan tänka mig att arbeta med i framtiden?”.

Träffa våra elever och se våra lokaler

Förutom att besökarna gavs möjlighet att titta på våra lokaler och ställa frågor visade även eleverna upp exempel på vad de får göra i sin utbildning. I Restaurangen lagades minihamburgare och kön ringlade genom köket och ut i restaurangen med nyfikna besökare som både ville se när hamburgarna tillagades men såklart även få ett smakprov. I frisörsalongen fick man både se och testa olika håruppsättningar och i Teknikhuset var det fokus på svets där man fick möjlighet att själv testa att svetsa.

En elev svetsar och en annan elev står bakom och instruerar.

Viggo och Nathaniel läser Industritekniska programmet och var dom som instruerade i svetsen.

Vi rekommenderar verkligen att börja på Möckelngymnasiet. Det är en bra skola med väldigt bra lärare. Skolmaten här är också väldigt bra. Vi som läser Industritekniska får vara mycket i verkstaden och arbeta praktiskt vilket är väldigt roligt och utvecklande.

Om du missade Öppet hus denna gång

För dig som missade Öppet hus denna gång finns det två andra tillfällen att komma och besöka skolan. Onsdag den 7 februari mellan klockan 17 och 19 och onsdag den 24 april klockan 17 och 19 är ni återigen välkomna på Öppet hus hos oss!