Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Om yrkesutbildning på gymnasienivå

Yrkesvux är en statlig satsning som gäller yrkesutbildningar på gymnasialnivå för vuxna.

Utbildningarna är till för dig som saknar fullständig gymnasieutbildning och som behöver stärka din ställning på arbetsmarknaden. Antalet platser är begränsat. Yrkesutbildningar på gymnasialnivå för vuxna erbjuds inom flera områden.​

Karlskoga- och Degerfors kommuner ingår i ett regionalt samarbete – Region Örebro Län. Det möjliggör att söka yrkesvuxutbildningar i våra samverkanskommuner på samma villkor som folkbokförda i dessa kommuner. Region Örebro Län har en samlingssida där alla yrkesutbildningar på gymnasienivå i länet finns samlade.

Även du som har en gymnasieutbildning kan söka till yrkesvux, men vårt huvudsakliga uppdrag är att prioritera dem med kortast utbildning.

Du som har en gymnasieutbildning och är intresserad av utbildning på högre nivå kan läsa en yrkesutbildning eller ett program på folkhögskola, yrkeshögskola, högskola eller på universitet.

Våra utbildningar i Karlskoga:

Barnskötare - Lärling

Industriteknik - CNC operatör Yrkesvux

Industriteknik - Processoperatör Yrkesvux

Kock - Yrkesvux

Vård och omsorg - Undersköterska

För mer information om yrkesutbildningar på gymnasialnivå som finns att söka i Örebro län gå in på länken här nedan under 'Läs mer'.

Hjälpte informationen på denna sida dig?