Logotyp för Karlskoga kommun

Stöd för dig som läser på distans

Du som studerar på distans via Hermods kan få extra stöttning i dina studier av studiecoach på Vuxnas lärande i Karlskoga och Degerfors.

Tekniskt stöd

Vår studiecoach kan hjälpa dig med att komma igång med Hermods lärplattform Novo. Du kan också få hjälp med att lära dig använda videosamtalsprogrammet Zoom och att förbereda dig inför din muntliga examination.

Studiecoach kan också visa dig hur du ska göra för att få extra stöd av Hermods. Du har t.ex. rätt att få extra handledning muntligt av din lärare på Hermods. Studiecoachen kan visa dig hur du ska göra och var du hittar information om extra stöd i Novo.

​Studiehall i Karlskoga

Du som studerar på distans har möjlighet att komma till Vuxnas lärande i Karlskoga och studera i vår studiehall på skolan. I studiehallen finns studiecoachen på plats och kan ge dig stöd i dina distansstudier. Studiehallen är öppen följande dagar och tider (öppettiderna kan förändras så håll alltid koll här på hemsidan):

Tisdagar kl. 13.00-16.00
Onsdagar kl. 13.00-16.00
Fredagar kl. 08.00-11.30

Du hittar studiehallen i hus D, sal D4, på Gösta Berlingsväg 20 i Karlskoga.

Stöd i engelska

På onsdagar kl. 13.00-16.00 kan som läser engelska få extra stöd i dina engelskstudier. Du får stödet i studiehallen, hus D, sal D4.

Studiehall i Degerfors

Du som studerar på distans har också möjlighet att besöka vår studiehall i Degerfors. Vår studiecoach finns på plats och kan stötta dig i dina distansstudier. Studiehallen i Degerfors är öppen följande tider:

Torsdagar kl. 08.00-12.00 och kl. 12.30-16.00

Du hittar studiehallen i Folkets hus, Medborgargatan 11 i Degerfors.

Kontakta studiecoach

Du når vår studiecoach genom att maila till studiecoach@karlskoga.se. Beskriv kort ditt ärende och skriv ditt telefonnummer om du vill bli uppringd. Studiecoachen svarar inom 24 timmar.

Hjälpte informationen på denna sida dig?