Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Cykel

Att cykla är ett snabbt och smidigt sätt att ta sig fram i Karlskoga, här är det nära till det mesta. Vi har cirka 8 mil gång- och cykelvägar som vi snöröjer och vårt mål är att bygga 1,2 kilometer ny gång- och cykelväg per år.

Trygga gång- och cykelvägar är ett högprioriterat mål i kommunens arbete för trafiksäkerhet. I detta arbete tar vi särskild hänsyn till barn, äldre och funktionshindrade där extra fokus ligger i områdena kring skolorna. Vi satsar även mycket pengar på belysning, siktröjning och ordentlig skyltning vid våra gång- och cykelvägar. I våra kvalitetsåtaganden åtar vi oss bland annat att laga trasiga gatlyktor längs gång- och cykelvägar inom en vecka efter anmälan.

Bygger ut cykelnätet

Karlskoga kommun har ett väl utbyggt cykelnät, men vår målsättning är att det ska bli ännu bättre genom att det blir mer lättillgängligt och säkert. Vi kommer under de närmaste åren att bygga nya delar varje år för att knyta ihop alla cykelvägar till ett stort nät.

Cykelpump i centrum

Vid busstationen i Karlskoga, intill det ena cykelgaraget, finns det en cykelpump som är tillgänglig dygnet runt. Den ligger nedanför busshållplatserna, vid cykelgaraget. Där finns också några enklare verktyg så att du kan serva cykeln vid behov.

Cykelgarage

Det finns tre cykelgarage i Karlskoga. Cykelgaragen är tillgängliga dygnet runt vilket gör att du kan ställa din cykel under tak och låsa in den vilket gör att din resa blir enklare. Du registrerar dig enkelt på Triply.se och du är sedan garanterad en plats i cykelgaragen oavsett tid på dygnet.

Vid busstationen i Karlskoga finns det två låsbara cykelgarage, där det finns plats för sammanlagt 22 cyklar. Elektronisk pump finns i det svarta garaget.

Det finns dessutom ett olåst cykelgarage i Sandviken som ligger i korsningen Bergmästarevägen-E18.

Så fungerar cykelgaragen

Öppettider

Cykelgaraget är öppet dygnet runt.

Kostnad

Du får prova gratis i 10 dagar. Därefter kostar det 80 kronor för 30 dagar. Det är ett abonnemang som förlängs automatiskt med 30 dagar i taget. Du får ett mail inför varje förlängning. Du kan när som helst avsluta tjänsten efter det pågående perioden.

Så här använder du garaget

1. Bli medlem
Besök triply.se/karlskoga Länk till annan webbplats.
Klicka på "Bli medlem". Du behöver ett mobilt BankID och ett betalkort.

2. Registrera passerkort
När du är inloggad som medlem kan du registrera ett valfritt kort som passerkort till garaget. De flesta av dina kort med "blipp-funktion" kan användas. Nu är du igång!

Kommer du inte in i garaget?

1. Kontrollera att du använder rätt passerkort.

2. Kontrollera ditt medlemskap
Gå in på portal.triply.se Länk till annan webbplats.

  • Uppsagt? Välj "Väck till liv"
  • Uppdatera passerkortet under "profil".
  • Fortfarande problem? Kontakta support@triply.se

Kontaktuppgifter

Securitas

Telefon: 010-470 10 00 (dygnet runt)

E-post: support@triply.se (supportfrågor)

Vid problem med öppning av dörr eller annat så kan du ringa dygnet runt.

Hjälpte informationen på denna sida dig?