Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Konsumentrådgivning

Har du några funderingar som konsument? Vi har vi tre rådgivare som erbjuder kostnadsfri och opartisk hjälp.

Budget- och skuldrådgivning

Hur ska man egentligen spara? Vad ska man tänka på när man lånar pengar? Är din skuldsituation på väg att bli ohållbar? Budget- och skuldrådgivaren hjälper till utifrån just din situation.

Du kan kontakta budget- och skuldrådgivaren för att få tips och råd om hur du kan förbättra din ekonomi. Det kan handla om förslag för att få en bättre vardagsekonomi eller att lägga upp en hållbar budget. Du har även möjlighet till hjälp med att få kontroll över dina skulder.

Känner du att din skuldsituation håller på att bli ohållbar? Du kan då vända dig till budget- och skuldrådgivaren för tips och råd. Är situationen redan ohållbar kan även en skuldsanering vara aktuell.

Energi- och klimatrådgivning

Vill du ha hjälp med att byta elavtal, tolka offerter eller har du frågor om energideklarationer, aktuella bidrag? Eller om du vill boka ett kostnadsfritt hembesök där vi går igenom just dina förutsättningar och tittar på vad och hur du kan spara energi så tveka inte att höra av dig.

Energi- och klimatrådgivaren ger opartisk och kostnadsfri rådgivning i energi-och klimatfrågor för dig i Karlskoga och Degerfors. Energi- och klimatrådgivaren vänder sig till allmänheten, små och medelstora företag och organisationer.

Värme och el kostar allt mer och det gäller att använda energin så effektivt som möjligt och spara pengar på rätt sätt. Enkla åtgärder som kostar lite pengar kan betyda mycket som exempel tätning av fönster och snålspolande dusch.

Andra kan vara komplicerade och kräva upphandling för stora belopp från entreprenörer t ex byta uppvärmningssystem, tilläggsisolera och byta fönster. Felaktiga åtgärder kan orsaka fukt- och mögelproblem eller ohälsosamt inomhusklimat.

Nedan finns några organisationer att vända sig till för mer information om energi- och klimatrådgivning.

Energimyndigheten

Aktuell information om energifrågor från Statens Energimyndighet. Publikationer och informationsmaterial kan laddas hem. Där finns också "Energikalkylen" som beräknar energibehovet i huset med utgångspunkt från egna uppgifter och jämför med vad som är normalt.

Konsumentvägledning

Osäker när du handlar på internt? Vilka villkor gäller när? Har du fått en bluffaktura? Konsumentvägledaren ger dig som invånare i Karlskoga och Degerfors kostnadsfri och opartisk rådgivning inom det konsumenträttsliga området.

Konsumentvägledaren ger dig som invånare i Karlskoga, Degerfors och Lekeberg kostnadsfri och opartisk vägledning inom det konsumenträttsliga området.

Konsumentvägledaren erbjuder även föreläsningar inom konsumenträtt och privatekonomi, vill du veta mer om detta ring eller mejla till konsumentrad@karlskoga.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?