Stäng
Logga för Möckelngymnasiet

Handels- och administrationsprogrammet

Gillar du att jobba med service och försäljning? Funderar du på att starta eget företag? Vill du snabbt börja jobba i en framtidsbransch? Då är handels- och administrationsprogrammet något för dig.

Sista ansökningsdag för läsåret 2021/2022 är den 15 februari 2021.

Inriktning

  • Handel & service

Exempel på yrken

  • Detalj- och partihandel
  • Marknadsföring
  • Inköp
  • Logistik
  • Kundservice
  • Näthandel

Läs mer om programmet

Handels- och administrationsprogrammet är en utbildning som varvar både teori och praktik. Här får du kunskaper om hur man utifrån kundens behov arbetar effektivt med att erbjuda rätt varor och tjänster. Du får lära dig hur man gör bra inköp och hur försäljning sker på ett serviceinriktat sätt såväl ”öga mot öga” som via internet. Du får också jobba med reklam och varuvisningar. I årskurs 3 kommer du att vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) två dagar i veckan och i skolan tre dagar.

Försäljning och service är framtiden

Både internationellt och inom Sverige handlar vi allt mer med såväl varor som tjänster. Det finns många små företag och stora kedjor som är verksamma inom handel och service. På de flesta arbetsplatser finns arbetsuppgifter inom försäljning, marknadsföring och administration. Detta får du möjlighet att prova på under din APL och många av programmets elever har genom åren fått jobb på sina APL-platser. Genom att välja till några kurser kan du även få högskolebehörighet. Svenska 2 är obligatorisk kurs på programmet. Programmet kan även läsas som lärlingsutbildning.

Entreprenörskap och eget företagande

Under utbildningen får du också kunskap om hur man startar och driver företag. Vi samarbetar med Ung Företagsamhet och detta ger dig möjlighet att driva ett eget UF-företag.

Vill du veta mer?