Stäng
Logga för Möckelngymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Vill du vara med och bygga framtidens moderna bostäder eller renovera och bygga om äldre byggnader? Vill du lära dig att utföra markarbeten som till exempel anläggning av gräsmattor, asfalt eller sten? Då är Bygg– och anläggningsprogrammet något för dig.

Sista ansökningsdag för läsåret 2021/2022 är den 15 februari 2021.

Inriktningar

  • Husbyggnad

Exempel på yrken

  • Snickare
  • Golvläggare
  • Anläggningsarbetare

Läs mer om programmet

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du lära dig att arbeta med byggnation och anläggning. Du får kunskap om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt samtidigt som du lär dig om branschens olika yrken och arbetsprocesser. På programmet läggs stor vikt vid säkerhets- och arbetsmiljöfrågor, bland annat för att undvika arbetsskador.


Nära kontakt med branschen

Programmet innehåller mycket praktisk träning och du får även öva dina
färdigheter på en riktig arbetsplats under minst 15 veckors APL(arbetsplatsförlagt lärande). Möckelngymnasiet har samarbete med många olika företag i byggbranschen, både stora och små. Då har du chansen att visa upp dig för olika arbetsgivare och skaffa dig bra referenser inför framtiden. Efter utbildningen kan du söka arbete direkt som till exempel snickare, golvläggare eller anläggningsarbetare.

Inriktningar

Husbyggnad

Inriktningen Husbyggnad ger dig kunskaper och färdigheter i nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler.

Utbildningsort: Degerfors

Kan kombineras med elitidrottsutbildning och lokal idrotts utbildning (NIU och LIU): Fotboll

Poängplaner:

Vill du veta mer?