Stäng
Logga för Möckelngymnasiet

Våra skolor

Möckelngymnasiet är det gemensamma gymnasiet i Karlskoga och Degerfors kommuner. Vi finns på båda orterna och hos oss studerar cirka 1100 elever. Vi kan erbjuda dig hela 14 nationella program och fem introduktionsprogram samt gymnasiesärskola. Hos oss får alla elever vid de nationella programmen tillgång till en egen bärbar dator under skoltiden och våra skolor har trådlöst nätverk.

Möckelngymnasiet Degerfors

På Möckelngymnasiet i Degerfors finns tre nationella program; ekonomi, barn- och fritid och samhällsvetenskap samt alla fem introduktionsprogrammen. Skolan är lite mindre till formatet och koncentrerad vilket medför närhet och goda relationer mellan alla, elever som personal. Vi är cirka 290 elever och 35 personal. Skolan präglas av öppna relationer och trivsam stämning i arbete och ledig tid. Våra lärare är målfokuserade och har stor flexibilitet i arbetssätt och olika redovisningssätt.

Vi vill erbjuda dig intressanta studier i en trivsam och välkomnande miljö. Varje program har sitt eget "område" där både elever och lärare har sina huvudsakliga arbetsplatser. I skolans centrum har vi vår cafeteria som är något av skolans hjärta där alla kan träffas och koppla av mellan arbetspassen.

Tillsammans med Degerfors IF erbjuder vi utbildning vid Fotbollsgymnasiet på elitnivå (NIU) och tillsammans med Degerfors Innebandyklubb erbjuder vi en idrottsspecialisering i innebandy. Du kan också fördjupa dig i vilken idrott du än utövar som individuellt val.

Möckelngymnasiet Karlskoga

På Möckelngymnasiet i Karlskoga har du många teoretiska och praktiska program att välja mellan. Vi har tre program som är Collegecertifierade: Teknikprogrammet, industritekniska programmet och vård- och omsorgsprogrammet. Collegeutbildningarna sker i nära samverkan med företag i vår region vilket gör att du redan tidigt under din utbildning kommer att få kontakt med yrkeslivet. Tillsammans med BIK Karlskoga erbjuder vi NIU i ishockey (Nationellt godkänd idrottsutbildning).

I våra fräscha lokaler ryms gymnasieskola, gymnasiesärskola och yrkeshögskola under samma tak vilket skapar mångfald och goda förutsättningar för samarbeten och individuell utveckling. Våra verkstäder och hantverkslokaler är moderna och trevliga och i gallerian som sammanbinder skolan ligger vårt fina skolbibliotek.

Hjälpte informationen på denna sida dig?