Till Möckelngymnasiets startsida

Inför Studentfirande den 14 juni 2024

Snart är det dags för den efterlängtade studentavslutningen! Nedan hittar du praktisk information om vad som gäller den 14 juni.

Avslutningsceremoni och utsläpp

Avslutningsdagen börjar med en studentceremoni för alla elever i Folkets hus. Eleverna samlas i Folkets hus kl. 8.15 och ceremonin startar kl. 8.30. Efter ceremonin kommer studenterna att gå tillbaka till Möckelngymnasiet och fortsätta firandet.

Ca kl. 10.00 kommer studenterna att samlas i sina respektive klassrum. Där kommer det att skrivas i studentmössor, hållas tal, delas ut stipendier och betyg, samt att studenterna kommer bjudas på pastasallad tillsammans med sina mentorer.

Från kl. 12.00 släpps sedan studenterna ut klassvis vid skolans huvudentré och uppvaktning sker därefter i skolans parkområde. Eleverna kommer uppmanas att efter utsläppet bege sig till en särskilt uppmärkt plats för klassen där deras anhöriga kan möta upp. Klassernas samlingsställen kommer att vara i parkområdet mellan skolan och idrottshallen och är uppmärkta med en skylt för respektive klass.

Följ ceremonin live på YouTube

Möckelngymnasiets avslutningsceremoni kommer gå att följa live på YouTube, via länken nedan.

Avslutningsceremoni live den 14 juni, youtube.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studentflak och parkering

För att allt ska fungera på ett bra sätt är det viktigt att alla respekterar vad som gäller för parkering, plats för avgångsklassernas olika studentfordon och var allmänheten kan stå och ta emot sina studenter.

När det gäller studentklassernas studentflak så ska dessa parkeras på baksidan av Teknikhuset. Detta område når man via Ingemarsvägen. Fordonen parkeras så att det finns framkomlighet i området. På polisens hemsida finns regler för studentflak.

För parkering av bilar hänvisar vi till Möckelngymnasiets parkering samt övriga allmänna parkeringar i Ekebyområdet.