Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Karlskogas företagsklimat ökar ytterligare i mätning

Grafen visar hur Karlskogas resultat går ifrån Sveriges snitt

Det starka näringslivet i Karlskoga fortsätter att ta kliv framåt. Nu visar en ny enkätundersökning från Svenskt Näringsliv att nöjdheten med kommunens företagsklimat ökar, medan Sveriges snitt står still.

Den 31 maj släppte Svenskt Näringsliv resultatet i den stora enkätundersökningen, som till stor del ligger till grund för den årliga företagsrankingen som släpps i september. I rankingen har Karlskoga ökat hela 144 placeringar de två senaste åren, och ser nu alltså ut att ta ett nytt kliv uppåt i resultatlistan.

Sedan mer än 20 år har vi frågat experterna, de lokala företagarna, om hur de tycker att det är att verka i kommunen. Då spelar ett brett spektrum av frågor in och det är den helheten vi sätter siffor på. Vi ger det breda näringslivet en röst i dessa sammanhang, säger Karl Hulterström på Svenskt Näringsliv i Örebroregionen.

Medan snittet bland Sveriges 290 kommuner i stort sett är oförändrat sedan den förra mätningen ökar nöjdheten bland Karlskogas företagare. Något som kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M) ser som resultatet av en satsning på ett välmående näringsliv i Karlskoga.

Det är fantastiskt roligt att se att våra företagare mår bra och är nöjda med oss som kommun. Att vi ger rätt förutsättningar för de som verkar i Karlskoga är grunden till ett välmående näringsliv och en växande och attraktiv stad, säger Tony Ring.