Logga för Karlskoga kommun

#snackaomtrygghet med oss!

Karlskoga är i grunden en trygg stad. Men vi kan och vill alltid bli bättre!

- Att känna sig trygg är bland det viktigaste för alla människor – och därför är det bland det viktigaste i mitt jobb – att karlskogaborna ska känna sig trygga, säger Johan Harryson, kommundirektör.

17-30 maj genomför Karlskoga kommun kampanjen #snackaomtrygghet där huvudsyftet är att föra dialog om trygghet samt samla in åsikter och tankar om var karlskogaborna känner sig otrygga.

- På det här sättet kan vi tillsammans göra Karlskoga ännu tryggare, ännu mer välkomnande för dig, för oss och för alla framtida karlskogabor, säger Johan Harryson.

Kampanjen kommer bland annat att synas på bussar, flaggor och flera andra platser runt om i Karlskoga. I kampanjen deltar polisen, räddningstjänsten, Karlskogahem och flera kommunanställda som alla jobbar aktivt för att stärka tryggheten på olika sätt. Flera av kommunens handlare deltar också.

Det finns flera sätt att lämna in sina tankar om trygghet, dels i en karta på kommunens hemsida, dels via ett vykort som finns i flera butiker samt Servicecenter. Korten lämnas sedan in till kommunens Servicecenter. Det går också bra att ta kontakt med kommunens Servicecenter via e-post eller telefon för att bidra.

Det inskickade materialet kommer sammanställas och analyseras och tanken är att kommunen med hjälp av detta ska kunna bli ännu mer träffsäkra när det kommer till att göra sådant som faktiskt får Karlskoga att kännas tryggare.

Utifrån den nationella trygghetsundersökningen löper invånare i lokalpolisområde* (LPO) Karlskoga statistiskt lägre risk att bli utsatta för brott jämfört med närliggande lokalpolisområden. Trots det är den upplevda otryggheten i det egna bostadsområdet högre än i riket.

- Alla kan och måste bidra till detta enormt viktiga område – och tillsammans kommer vi att lyckas, säger Johan Harryson.

*Lokalpolisområde Karlskoga omfattar Karlskoga, Degerfors och Hällefors kommuner.

Namn: Johan Harryson

Titel: Kommundirektör