Logga för Karlskoga kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Klart med ny chef för skolförvaltningen

Nu är det klart att Carina Hagström Bergh blir chef för skolförvaltningen i Karlskoga kommun.

Porträttbild på Carina Hagström Bergh.

Carina Hagström Bergh.

- Carina har allt det vi efterfrågar – och ännu mera. I henne får vi en duktig ledare med en gedigen skolbakgrund. Vi får det bästa av två världar. Vi ser också att hon tillsammans med de övriga förvaltningscheferna kommer kunna bidra även i andra delar av kommunens arbete, säger Tony Ring (M), kommunstyrelsen ordförande.

- Jag är övertygad om att hon är rätt person för uppdraget och jag ser mycket fram emot att hon börjar hos oss, säger Johan Harryson, kommundirektör.

Carina Hagström Bergh har lång erfarenhet av olika chefsroller, både från privat- och offentlig sektor. Hon har bland annat varit vd för Campus Manilla och kommer senast från en tjänst på Kunskapsbolaget. Via Kunskapsbolaget har hon tagit sig an flera uppdrag som innefattat förändring och utveckling av olika skolor och skolorganisationer.

- Vi har mycket höga ambitioner för våra skolor i Karlskoga. Bra lärare är självklart en viktig del för att vi ska nå våra mål. En annan minst lika viktig del är en fungerande styrning och ledning – och helt avgörande är att ha en kompetent skolchef i spetsen – och jag är helt övertygad om att vi får det i Carina, säger Lars Hultkrantz (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

- Karlskoga ger intryck av att vara en positiv och framåt kommun och jag ser mycket fram emot att tillsammans med medarbetarna arbeta vidare mot en ännu bättre skola, säger Carina Hagström Bergh som tillträder sin tjänst som förvaltningschef i juni 2021.

Namn: Tony Ring

Titel: Kommunstyrelsens ordförande