Logga för Karlskoga kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Förvaltningschef Eleonore Åkerlund mot nya utmaningar

Eleonore Åkerlund, chef på samhällsbyggnadsförvaltningen, går mot nya utmaningar som regional utvecklingsdirektör på Region Värmland.

– Vi är självklart ledsna att förlora en så kompetent och omtyckt förvaltningschef men också mycket glada för hennes skull, säger Johan Harrysson, kommundirektör.

Eleonore Åkerlund har varit chef på samhällsbyggnadsförvaltningen i drygt tre år och utsågs nyligen till ny förvaltningschef för kultur- och föreningsförvaltningen, en tjänst hon inte kommer att tillträda. Hon kommer istället att sluta på Karlskoga kommun när den nya organisationen träder i kraft 1 april.

– Jag såg verkligen fram emot min nya tjänst på kultur- förening, men det här är en chans jag inte kan missa, säger Åkerlund.

– Vi kommer att rekrytera externt och tjänsten kommer att utlysas inom kort. Vi önskar Eleonore lycka till och gratulerar Region Värmland till en bra rekrytering, säger Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande.

Maria Motin är sedan tidigare tillförordad förvaltningschef på kultur- och föreningsförvaltningen och hon kommer att fortsätta som det under tiden rekryteringen pågår. Förhoppningen är att ha en ny förvaltningschef på plats efter sommaren.

Namn: Johan Harryson

Titel: Kommundirektör