Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Nobelhallen - framtidens evenemangsarena

Med ombyggnationen av Nobelhallen tar vi sikte på en unik arena som ska ge goda förutsättningar för BIK Karlskoga men även vara en plats för att kunna ha både mässor och evenemang.

Tanken med den nya arenan är att det förutom olika idrottsevenemang också ska vara möjligt att anordna konserter, teatrar, mässor och mycket annat. Det kommer också att byggas till en helt ny restaurangdel. Dessutom ger arenan goda möjligheter för olika idrotter att kunna använda den, vilket blir en ordentlig satsning på föreningslivet i Karlskoga.

Den nya arenan kommer också att uppfylla SHL-standard vilket gör att BIK Karlskoga, som har Nobelhallen som sin hemmaplan, kommer att få större möjligheter att växa och utveckla sin verksamhet.

I detta projekt satsar vi på den högsta miljöcertifieringen från Sweden Green Building Council, som är Miljöbyggnad Guld. Projektet är också med i pilotprojektet Lågan med fokus på energieffaktiva byggnader.

Tidsplan

Mer information kommer inom kort.

Uppdaterad lägesbild

Betydande omvärldsfaktorer har gjort att byggstarten har dröjt. I länken kan du läsa en uppdaterad lägesbild för ombyggnationen av Nobelhallen.

Nobelhallens ombyggnation dröjer – men målsättningen är kvar

Hjälpte informationen på denna sida dig?