Logotyp för Karlskoga kommun

Fasaskogens kyrksal invigd med symboliskt bandknytande

Bildkollage med tre bilder från invigningen.

Bandknytningen genomfördes av representanter från Sveaskog, Länsstyrelsen Örebro län, Degerfors kommun, Karlskoga kommun och Karlskoga församling.

Under en solig försommardag invigdes Fasaskogens kyrksal vid Rönningshyttans entré. En sal omringad av ståtliga träd – mitt ute i det fria.

Diakonen Eva Gelang och prästen Robin Sundler var först ut med att hålla tal i ceremonin som förklarade den gröna kyrksalen öppen. Här kan man sitta och njuta av naturens lugn på kyrkbänkar skänkta av Karlskoga församling, och samla energi innan man går in på Fasaskogens trolska stigar. Eller varför inte fria till din närmaste?

Kommunstyrelsens ordförande Tony Ring var en av de som knöt bandet under ceremonin.

"Vi har en vision i Karlskoga om att vara den välkomnande, kloka och innovativa kommunen. Just det här tycker jag är väldigt välkomnande, det är klokt att hantera naturen på det här sättet och det är framför allt innovativt att utveckla Fasaskogen och marknadsföringen. Många upptäckte vilka fantastiska möjligheter det finns i Kilsbergen under pandemin och det ska vi ta vara på i både Degerfors och Karlskoga", säger Tony Ring.

Hur hittar jag hit?

Rönningshyttans entré och kyrksalen ligger precis intill den nordöstra delen av sjön Ölen. Hit tar man sig enklast med bil genom att svänga av från länsväg 555 mellan Labbsand och Knutsbol.