Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Tillsammans hjälps vi åt med snöröjning och halkbekämpning

En stad består av många händer och huvuden som måste samarbeta för att allt ska fungera. Vi behöver alla hjälpas åt för att göra vardagen lite enklare för alla de karlskogafamiljer som dagligen rör sig från sina hem till jobb, skolor och fritidsaktiviteter. Vi kan även göra arbetsdagen smidigare för alla de som arbetar med exempelvis sophämtning och snöröjning.

Fastighetsägarens ansvar

Det är alltid fastighetsägarens ansvar att se till att det är möjligt för gångtrafikanter att ta sig fram på gatan utanför fastigheten. Det gäller både vid snö och vid halka. Du behöver inte ta bort den snövall som bildas på trottoaren efter plogbilen utan sanda i stället en sträng utanför snövallen. Om du har en gång- och cykelväg utanför din fastighet så ansvarar kommunen för att snöröja och halkbekämpa där.

Tänk också på att skotta upp ett hål i snövallen så att du kan få din tidning och post och så att dina sopor kan hämtas.

Gratis sand

När halkan slår till erbjuder Karlskoga kommun sand till alla fastighetsägare. Den som vill kan då komma och hämta sand för privat bruk på Svetsarevägen i Karlskoga. Skyltning på plats visar var sandhögen finns. Kom ihåg att ta med egen spade och hink eller något annat att ta med sanden i.

Parkera på rätt sida vägen

I Karlskoga gäller datumparkering under hela året mellan klockan 00.00-07.00. Under vintern är det extra viktigt att tänka på att parkera på rätt sida av vägen för att underlätta för snöröjningsfordonen.

Datumparkering innebär att det på dagar med jämnt datum är parkeringsförbud på den sida av vägen som har jämna adressnummer. På dagar med udda datum är det parkeringsförbud på den sida av vägen som har udda adressnummer.

Vägbloggen

Vägbloggen ger aktuella rapporter om kommunens vägar, gator och platser under året. Under vintern uppdaterar vi löpande om snöröjningsinsatser och halkbekämpning och framåt våren hittar du information om sandupptagning och sopning runt om i Karlskoga.

Vägbloggen - aktuella uppdateringar om snöröjning och halkbekämpning