Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Första husgrunden påbörjad vid Aggerudsvikarna

Invigning för husbygget i Aggerudsvikarna

Under tisdagen den 20 december tog bostadsprojektet Brf Ankaret vid Aggerudsvikarna ett stort steg framåt. Nu är nämligen betonggrunden till de första husen påbörjad och byggnationen går ni i ett nytt skede.

Det var två små spadtag med betong som togs, men på samma gång två stora spadtag för radhusen vid Aggerudsvikarna. Kommunstyrelsens ordförande Tony Ring tillsammans med Eyra Bostads VD Anna Cedermark, som är de som vann markanvisningstävlingen, fick äran att lägga den första betongen på husplattan.

Av alla spännande nya bostadsprojekt som pågår i Karlskoga just nu är frågan om inte byggnationerna kring Aggerudsvikarna är de mest spektakulära. Möjligheten att bo på en strandtomt med direktanslutning till en egen brygga och med plats för bilen på baksidan är svåröverträffad. Aggerudsvikarna blir ytterligare en symbol för det nya attraktiva Karlskoga med unika boendemiljöer i centralt läge, säger Tony Ring.

Enligt tidsplanen

Under den närmaste tiden kommer bottenplattorna att gjutas och i början av januari väntas arbetet med att bygga huskropparna att ta fart. Under våren 2024 ska det försat huset stå redo för inflytt.