Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Bostadsprojektet Storängstrand klart för byggnation

Bandklippningen genomfördes av Daniel Berg, projektkoordinator, Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande och Anna Ragén, ordförande i kommunfullmäktige.

Vägnätet är nu klart i bostadsprojektet Storängstrand som ligger i området Finnebäck i Karlskoga. Under tisdagen den 13 december klipptes bandet som en symbol för att förberedelserna är klara och området nu är klart för nästa steg – byggnation av nya bostäder.

Sammanlagt är det planerat för ungefär 150 nya bostäder som kommer bestå av villor, radhus och flerfamiljshus med naturen utanför knuten. Nu är det förberedande arbetet klart med bland annat nya vägar, belysning, vatten och avlopp, el och fiber.

Äntligen får vi inviga det här nya vägnätet! Det är ett stort steg i vår satsning att vi ska bli 32000 invånare 2025 och det här är ett väldigt vackert, fint och naturnära område med ett perfekt läge för de som kommer flytta in här i framtiden, sa Anna Ragén, ordförande i kommunfullmäktige.

Området utvecklas inte enbart för de som ska bo i där i framtiden. Genom att göra satsningar på omgivningarna så hoppas man också kunna locka fler att vilja vara här.

Vi har utformat ett kortare motionsspår längs vattnet och har en vision om att anlägga en brygga med soldäck och eventuellt ett grillhus på stranden och även en ny lekplats i området. Vi har också återanvänt fyllnadsmassor från grävningarna till att forma en kulle i närheten, som kan användas till exempelvis pulkaåkning på vintern. Vår vision där är att anlägga en parkering och ett grillhus intill backen. Allt det här kommer såklart vara till för alla att använda, säger Daniel Berg, projektkoordinator på Karlskoga kommun.

Vägnätet som nu är klart öppnades upp för allmänheten i samband med invigningen under tisdagen. Planen är att byggnation av bostäder ska kunna vara igång inom kort.

Framåt 2024 är det troligt att det börjar flytta in boende här i området, vilket är precis rätt i tiden. Vi har en stark arbetsmarknad för tillfället och industrin själva säger att de förväntar sig en boom runt 2024 så det är då vi behöver många nya bostäder i Karlskoga, sa Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande under invigningen.