Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Samarbete mellan Karlbergsskolan och Fritidsbanken – vill bidra till en aktivare fritid

Karlbergsskolan är första skolan i Karlskoga att ingå ett samarbete med Fritidsbanken med målet att bidra till en ökad aktivitet och trygghet bland sina elever.

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport—och friluftsprylar och har under flera år bidragit till en aktivare fritid för barn och ungdomar runt om i Sverige. Nu har de inlett ett nationellt projekt för att öka samarbetet mellan Fritidsbanken och skolor.

Karlbergsskolan är alltså första skolan i Karlskoga som hakat på det här projektet. Eleverna får tack vare samarbetet möjlighet att testa flera olika sport- och fritidsredskap och kanske även saker alla inte har möjlighet att testa hemma.

I början på veckan när snön kom skickade vi ett sms om vi kunde få låna pulkor. En timme senare kom Fritidsbanken förbi med pulkor och barnen kunde leka med dom ute i snön. Det var jätte uppskattat. – Robin Oden, lärare och en av initiativtagarna till samarbetet.

Förutom att elever ska få möjlighet att testa olika saker är rörelse och hälsa största anledningen till projektet – att vara med och bidra till en aktivare fritid. Med samarbetet vill både Karlbergskolan och Fritidsbanken göra det enkelt att röra på sig och prova på olika aktiviteter där dyr utrustning inte ska vara ett hinder.