Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Utveckling av Karlskogas centrala parker

En av de nya gångbroarna över bäcken i Ekmansdalen.

En av de nya gångbroarna över bäcken i Ekmansdalen.

I Ekmansdalen och Tingshusparken, som är två centrala parker i Karlskoga, är det just nu full aktivitet. Här skapar man inbjudande grönområden mitt i centrum dit människor ska kunna gå för att umgås och koppla av.

I Ekmansdalen är bygget i full gång band annat med en ny tillgänglighetsanpassad lekpark. Lekparken byggs på en tidigare outnyttjad yta som ligger en bit ifrån bilvägar och annan trafik. När allt är klart kommer där bland annat att finnas en snurrkarusell, en stor lekställning och olika typer av gungor. Sittplatserna i parken kommer också blir fler. Ekmansdalen ska också få nya planteringar, bänkar, en fontän med dekorationsbelysning och gångbroar över bäcken som går genom parken.

Tingshusparken är nästa steg

Inom kort påbörjas arbete även i Tingshusparken som ligger precis intill Konsthallen. Här ska tillgängligheten till Konsthallen förbättras, det ska byggas en damm med tillhörande fontän och sittplatser runtom, nya planteringsytor och dekorationsbelysning. ”Serpentinvägen” som går från parken upp mot Badstugatan har också gjorts i ordning för att underlätta framkomligheten där.

Arbetet med parkerna beräknas vara klart senare under hösten.