Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

PEP Dagen - En folkfest i rörelsens och hälsans tecken

Under söndagen arrangerades PEP Dagen runt om i hela landet. Karlskoga var inget undantag! Här var det Fritidsbanken, Karlskoga kommun, Möckelnföreningarna och Karlskogahem som stod bakom arrangemanget.

Målet med dagen var att locka barn och ungdomar till aktivitet och rörelse. Det var full fart på Skogsrundans spontanidrottsområde dit hundratals barn och föräldrar hade sökt sig för att ta de av de olika aktiviteterna. Karlskogas föreningsliv ställde upp och det bjöds att prova på allt från hockey till orientering och zumba, för att nämna något. Bland föreningarna kan nämnas BIK Karlskoga, Bofors gymnastikförening och OK Djerf.

Det är ju en riktig folkfest i rörelsens och hälsans tecken, utbrast Marina Sjödahl, föreningskonsulent på Karlskoga kommun som gladdes åt det stora antalet besökande.

Intill de många paviljongerna och tälten stod för dagen både polisbil och brandbil parkerade. Barnen fick undersöka bilarna närmare och provsitta, något som var både spännande och populärt. I ett av tälten fanns Folktandvården på plats och delade ut gratis tandborstar och informerade de små om vikten av att sköta om sina tänder.

Tipspromenad och prickskytte med fotboll var andra aktiviteter dit köerna ringlade sig långa. Fritidsbankens föreståndare Ossama Makhoul hade fullt upp med att låna ut lek- och fritidsutrustning. Inte ens när det kom en liten regnskur avtog aktiviteterna. Den gamla devisen om att det inte finns dåligt väder bara…passade väl in i sammanhanget av rörelsesugna barn, ungdomar och vuxna denna PEP-dag.

Initiativtagare till Generation PEP och PEP-dagen är från början kronprinsessparet.