Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lekoteket invigs på Karlbergsskolan

Lekoteket på Karlbergskolan invigdes 15 augusti.

På bilden från vänster: Nina Rajaniemi, rektor Karlbergskolan, Mariam Al Shehada, byggnadsingenjör, Patrik Gustavsson och Robin Odén, rastpedagoger, och Nabil från klass 4B som fick äran att klippa invigningsbandet.

Idag invigdes Lekoteket på Karlbergsskolan – ett projekt som bland annat vill främja barnens leklust och utveckling på skolgården, samt bidra till en fin gemenskap.

På Karlbergsskolans skolgård står nu ett Lekotek där eleverna har möjlighet att låna leksaker till lunchrasten. Tanken är att Lekoteket skall bli en samlingsplats på skolgården som bidrar till lek, gemenskap och där det finns något för allas önskemål. Sällskapsspel, fotbollar, innebandyklubbor, gosedjur, rockringar, biljardbord är bara några av de saker som eleverna erbjuds och utlåningen kommer bedrivas av elever från årskurs 3-6.

Vi ser möjligheten i att Lekoteket kommer att bidra till en ”vi”-känsla hos eleverna, ökat engagemang och gemenskap, samt att det finns något att göra för alla, säger Nina Rajaniemi, rektor på Karlbergsskolan.

Byggnationen av Lekoteket har Mariam Al Shehada, byggnadsingenjör på Karlskoga Kommun, varit ansvarig för och det är med glädje hon ser på resultatet idag.

Förfrågan om ett större förråd för leksaker kom från skolan i början på förra året. Därifrån föddes idén om att utveckla ett Lekotek med olika leksaker, möjlighet till engagemang hos eleverna samt med god tillgänglighetsanpassning för olika behov.