Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Materialleveranser försenar arbetet med småbåtshamnen

Illustration över den planerade hamnen.

Det här är en illustration av planen för de nya bryggorna.

Den gamla småbåtshamnen håller just nu på att byggas om till en modern mötesplats med Karlskogas bästa läge. Arbetet förväntades vara klart under sommaren 2022, men på grund av försenade materialleveranser skjuts det planerade färdigställandet fram.

Leveranssäkerheten på byggmaterial är just nu låg av flera olika faktorer i omvärlden. Det gör att arbetet med det nya soldäcket och ombyggnationen av den gamla småbåtshamnen just nu ser ut att vara klart i september.

”Det har varit osäkert kring materialleveranserna hela tiden, men det har tidigare gått att parera. Nu konstaterar vi att det inte längre går att komma framåt i det tempo vi önskade”, säger Bosse Björk, samhällsplaneringschef på Karlskoga kommun.

Ambitionen var att öppna bryggan och soldäcket lite tidigare för att sedan komplettera med båtplatser, men det är inte möjligt med materialet vi har på plats. I stället ser allt ut att bli klart samtidigt i september.

Den nya iläggningsrampen

Ett stenkast bort ligger den nya iläggningsrampen som ska ersätta småbåtshamnens gamla ramp. Arbetet är färdigt, men det som kvarstår innan öppning är en slutbesiktning samt godkända vattenprover inom arbetsområdet för de konstgjorda vikarna. För att vattenproverna ska bli godkända behöver värdena vara likvärdiga både innanför och utanför den skyddande gardinen, som satts upp för att förhindra sediment från att grumla Möckeln.