Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Politiker på studiebesök hos samhälle- och serviceförvaltningen

Besök vid Storängstrand

Från vänster: Ronnie Erhard (M), Daniel Berg, projektkoordinator, Inga-Lill Andersson (C), Tony Ring (M)

Det blev en glad och fullspäckad dag när representanter från kommunstyrelsen under tisdagen besökte olika verksamheter och exploateringsprojekt inom samhälle- och serviceförvaltningen.

Ett initiativ från samhällsbyggnadsnämndens ordförande Ronnie Erhard (M), som tillsammans med Tony Ring (M) och Inga-lill Andersson (C) besökte ett tiotal olika verksamheter med syftet att få ett bredare synfält över det dagliga arbetet som genomförs för att skapa ett attraktivare Karlskoga.

"När vi sitter och jobbar med styrdokument och budgetar så ser man det mesta på papper och någon kartbild, men att få komma ut i verksamheterna och se hur det faktiskt blir känns som en riktig wow-upplevelse", säger Ronnie Erhard.

Upprustningen av Nobelstadion, odlingsarbetet i växthuset Dalen samt exploateringen av det nya bostadsområdet Storängstrand var några av platserna som besöktes. Dagen bestod även av praktiskt arbete i form av sandupptagning och igensättningen av sprickor i asfalten, och dessutom en välsmakande lunch på Bredgårdsskolan.

Samhälle- och serviceförvaltningen är en viktig del i att skapa ett attraktivt och växande Karlskoga. Ulrika Lundgren, som är chef för förvaltningen, är glad över få visa upp verksamheterna och alla medarbetare.

”Något som återkommer hela tiden i våra medarbetarundersökningar är att det finns en enorm yrkesstolthet i vår förvaltning, och en stor stolthet att få göra staden fin. Man har verkligen velat visa upp sig under den här besöksdagen och det är väldigt uppskattat av personalen att förtroendevalda är ute på besök för att se och lyssna.”

Under dagen medverkade även Ulrika Lundgren, förvaltningschef samhälle- och serviceförvaltningen, Dan Malmsten, verksamhetschef teknik och fastighet, Agnetha Köhler, enhetschef teknik och fastighet och Sonny Larsson, enhetschef teknik och fastighet.