Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Mötesplats Kupolens satsning på utveckling och kreativitet invigd

Karlskoga kommun klipper bandet till Mötesplats Kupolen

Från vänster: Abdulrahman Alzarzour, ung kommunutvecklare, Martin Hårsmar, ordförande i folkhälsonämnden och Johan Cedermark, grundare av Trainstation.

Den 29 april klipptes äntligen bandet till Mötesplats Kupolen, där människor kan mötas och vara med och skapa tillsammans.

Ungdomens hus som riktar sig till ungdomar 16-22 år, arbetar för fullt med utvecklingen av verksamheten. Under april månad har dörrarna öppnats och ungdomar är äntligen välkomna upp till deras egen mötesplats.

På Trainstation är alla åldrar välkomna in i den digitala världen för att upptäcka och skapa digitalt. Här finns 3D-printer, laserskärare, musikstudio, bilsimulator med mera samt de digitala handledarna som guidar alla att utveckla nya färdigheter.

Martin Hårsmar, ordförande i folkhälsonämnden, är glad över att äntligen få öppna upp.

Ungdomar som har en sysselsättning håller inte på med skit utan bidrar till samhället. Ett Ungdomens hus har arbetats med sen 2003, men nu äntligen får vi slå upp dörrarna. Det är bättre att skapa digitala saker än att bara konsumeras.

Abdulrahman Alzarzour som är ung kommunutvecklare i Karlskoga, belyser vikten av att ha en öppen plats där olika människor kan mötas.

Äntligen har vi en egen mötesplats som vi kan påverka själva, där man kan skapa och vara kreativ och utvecklas som person. Här kommer man kunna vara sig själv oavsett hudfärg, kön, sexualitet eller religion. Här i Ungdomens hus kommer du som ungdom vara delaktig och ha möjlighet till att göra Karlskoga till Sveriges bästa stad för ungdomar.

Mötesplats Kupolens öppettider

Måndag 17.00-21.00 (Öppet för alla)
Onsdag 17.00-21.00 (Öppet för 16-22 år)
Torsdag 17.00-21.00 (Öppet för 16-22 år)
Fredag 17.00-22.00 (Öppet för 16-22 år)
Lördag 15.00-18.00 (Öppet för alla)
Lördag 18.00-23.00 (Öppet för 16-22 år)