Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Dags att ansöka om feriepraktik
– ansökan öppen under mars

Nu öppnar ansökan till Karlskoga kommuns feriepraktik. Alla elever i årskurs nio som skickar in ansökan är garanterade en plats.

Det här är en viktig satsning för kommunen. Att ge våra ungdomar möjlighet att prova på arbetslivet ger värdefull erfarenhet och kan hjälpa dem i framtida yrkesval, säger Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen har avsatt pengar till 230 praktikplatser. Ifall platserna inte fylls av elever i årskurs nio så kan även de som går första året på gymnasiet få feriepraktik, förutsatt att de inte fått praktik inom kommunen tidigare.

Tre veckor erbjuds

Totalt finns 311 elever i årskurs nio i Karlskoga. Ifall fler väljer att söka än vad det finns platser för så kommer pengar att avsättas så att alla kan få en feriepraktikplats.

Under tre sommarveckor erbjuds ungdomar att prova på jobb i kommunen eller i en ideell förening. Just nu pågår arbetet med att få in praktikplatser från kommunens olika verksamheter och från lokala föreningar. Äldreomsorg, naturvård, barnomsorg och jobb i olika föreningar hör till det som erbjuds.

Fakta

Sökperiod för feriepraktiken: 1-31 mars

För mer information om feriepraktik och ansökan se sidan Feriepraktik (länk nedan).