Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Fantastiskt arbete med vaccinering

Nu är vaccinering av brukare inom vård- och omsorgsboenden, hemsjukvård och hemvård så gott som klar.
– Det har gått riktigt bra. Kommunens sjuksköterskor och de som skött planeringen har gjort ett fantastiskt arbete med vaccineringen och nu återstår bara några enstaka att vaccinera, säger Eva Persson kanslichef på socialförvaltningen.

Medarbetarna inom vård- och omsorg har sedan en tid kunnat vaccinera sig mot covid-19 på Region Örebro läns vaccinationsmottagningar. Från denna vecka får även medarbetare inom LSS, personlig assistans och socialpsykiatrin möjlighet att boka tid för vaccination.

Även personer som har stöd enligt LSS, personlig assistans samt brukare inom socialpsykiatrins boenden har från denna vecka kunnat få sin första dos vaccin mot covid-19. Hittills har kommunens sjuksköterskor sammanlagt gett drygt 1500 doser vaccin.

Viktigt att många vaccinerar sig

– Det är viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig så fort som möjligt för att undvika smittspridning av de olika virusvarianterna som finns, säger Eva Persson.

Karlskoga kommun har klarat sig förhållandevis bra så här långt i pandemin och covid-avdelningen Treklövern är sedan en tid pausad. Ändå gäller det att alla fortsätter att hålla i och vara noga med att följa folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

För tillfället har vi tack och lov ett lugnt läge men vi vill inte få en tredje våg i Karlskoga. Fastän vi alla längtar efter att återgå till en normal vardag så är det viktigt att vi fortsätter att vara noggranna med att följa alla restriktioner, säger Eva Persson.