Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Ungdomskväll med aktiviteter, utmaningar och föreläsning

Motivationsföreläsaren Andreas Jonsson föreläser om livet och hur det är att vara tonåring.

Fredagen den 19 februari är det dags för årets första UNIK-kväll i Karlskoga. Kvällen är helt digital, och kommer att sändas live.

Det är femte gången som UNIK (Ungdomars nöjeskvällar i Karlskoga) arrangerar ett evenemang, och det är andra gången som det sker helt digitalt. Evenemanget riktar sig till årskurs 7 - 17 år.

Kvällen inleds klockan 18.30 och kommer att innehålla flera olika aktiviteter, uppträdanden, utmaningar och tävlingar. Finfina priser står på spel! Under kvällen kommer även motivationsföreläsaren Andreas Jonsson att föreläsa om livet och hur det är att vara tonåring.

Fysiska och kreativa utmaningar

De utmaningar som erbjuds är både fysisk krävande och kreativa utmaningar. Utmana sig själv i plankan, vad är en bra nätkompis - motivera och vinn fredagssnacks hemkört direkt till dörren, och en konstutmaning som kallas för "tappat ansiktet”.

För att kunna ansluta till kvällen kommer länkar att publiceras på sociala medier och via affischer i skolorna.

Mer information

All information kommer att läggas ut på instagramkontot Mer ung Karlskoga

Vad är UNIK?

UNIK står för Ungdomars nöjeskvällar i Karlskoga och är ett utökat samarbete från Drogfri skolavslutning. Den utökade satsningen på drogfria evenemang påbörjades 2020 och planen är att genomföra event i samband med samtliga skollov. Bakom eventen finns en bred samverkan mellan Fritidsgårdarna Stacken och Skranta, skolfritidsledare Bregårdsskolan, kultur och föreningsförvaltningen, Karlskoga hem, Österledskyrkans ungdomsledare, Baptist kyrkan, Karlskoga andan, Polis, Socialtjänst, Möckelnföreningarna, Nattvandrarna, RF Sisu Örebro län, Västra länsdelen mot droger, Ung teater, Ungdomsfullmäktige samt referensgrupper med unga. Samordnande för arbetet är Folkhälsoförvaltningen.