Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Bibliotekets lokaler är stängda för spontana besök men verksamhet pågår

Bibliotekets besökare kan fortfarande använda bibliotekets tjänster.

Även om biblioteket är stängt för spontana besök så kan låntagare hämta reserverade böcker och lämna tillbaka det de lånat. För den som behöver använda dator eller kopiera och utföra sina digitala ärenden kan hen kontakta biblioteket och boka en tid. Detta gäller vardagar klockan 10-16.

Bokpåsar med bilderböcker

Det finns färdiga bokpåsar med härliga bilderböcker att låna. Det går bra att ringa eller mejla och beställa en eller flera bokpåsar. Bokpåsar finns för åldrarna 0-3 år, 3-6 år och 6 år och uppåt. Det går också att låna bokpåsar utifrån andra åldrar, önskemål och läsintressen.

Hemleverans

Personer från 70 år och uppåt samt riskgrupper erbjuds att få böcker levererade direkt till sina hem.

Bibliotekets digitala tjänster

Bibliotekets webbplats finns tillgänglig dygnet runt och alla dagar på året. Där kan du söka böcker och annan media i bibliotekskatalogen, reservera och låna om.

Det går även att strömma filmer från Cineasterna och läsa e-tidningar och e-tidskrifter från PressReader. E-böcker och e-ljudböcker kan också lånas via bibliotekets webbplats, dock i begränsad omfattning.

Det går fortsatt bra att lämna inköpsförslag och ansöka om fjärrlån på bibliotekets webbplats.

Boka bibliotekarie är en tjänst där låntagare kan få hjälp digitalt med mer tidskrävande frågor. Du kan bland annat få hjälp med boktips, söka litteratur och att hitta på bibliotekets webbplats.